veel uitmõtteid...

Need novembriõhtud kohe viivad mõtteid uitama...
Eelmine nädalvahetus hõlmas siis mitmesuguseid tähtpäevi ;)
Laupäeval siis oli nii lihavaba päev kui ka ostuvaba päev..
"Radikaalse" loomakaitsjana jäi siiski osalemata lihavabal päeval, õnneks hoolitses Tartu kaubandus selle eest, et suurtes kogustes siiski liha ei söönud. Samuti ei õnnestunud anda oma panust ostuvabal päeval - ikka sai poodi mindud & kõik ostud nii 100% vajalikud ei olnud. Üldiselt ei meeldi mulle sellised kampaania-aktsioonid, eriti veel kui kuupäev nii valesti valitud on- tõenäoliselt ei õnnestu mul ka tulevikus ostuvaba päeva tähistada. Üldiselt tarbimisühiskonna mentaliteedi vastasena ei ole siiski mul miskit selle vastu kui me vähem träni kokku ostame... ja pärast vähem ära loobime... Siinkohal mõtteid, mida tekitas tänane Postimehe Tartu lisa, kus "vaesed" majaomanikud halasid, et kui jubedalt kallis on ikka prügivedu ja kuidas neil kohe üldse prügi ei teki. Miks ma siis näen vedelemas suuri prügikotte metsa all, kust need sinna tekivad - vaevalt, et need kes kohusetundlikult teenust tellivad & maksavad oma prügi metsa alla viivad. Miks on tänavatele lähem (ja seega ka suvalisele möödakäijale ligipääsetavama) prügikonteiner alati täis, ka paar päeva pärast prügivedu kui see, mis asub Annelinna majade vahel? Miks liigub seesama "mitte prügi tekitaja" pimedas musta kotiga võõra prügikasti suunas? Kindlasti ei teki kõigil inimestel võrdselt prügi, aga mul ei tule pähe kurtagi, et ehk tekitab keegi rohkem prügi või et ma polegi sel ajal kodus või veel midagi, et end prügiveo kulust vabastada - ehk olen naiivne, aga loodussäästlik mõtlemine ei tule ju rahast. Ah jah üks artiklis esinev prügi mitte tekitaja pidavat kõike äravisatavat kraami pesema - no see on ju puhas raiskamine kui kraaniveega äravisatavaid pakendid pesta, kunagi kui puhas vesi on väärtus, ehk hakkame seda mõistma (ausalt öeldes, koonerdamine ei ole kokkuhoid).

Tegelikult tahtsin algselt üldse äärmuslikkusest kirjutada...
Need igasugused "vabad" päevad viid mõtted ka sellele. Ei mulle ei meeldi ükski äärmuslik liikumine ega suund, olgu see siis poliitiline või keskkonnakaitseline või mis iganes. Miks?
* Äärmuslikud jõud arvavad, et ainult neil on õigus & sunnivad oma veendumusi teistele peale. Sai veidi uuritud loomakaitsjate PETA liikumist & erinevaid pro/contra foorumeid külastada. Seekord osutusid need vastaste foorumid kordades mõistlikemaks - sest mitte keegi ei keelanud PETA aktivistidel käituda vastavalt oma tõekspidamistele (seega olla taimetoitlased, mitte kanda nahast rõivaid jne) & mõistsid hukka loomapiinamise ja halva kohtlemise, samas kui PETA aktivistid üritasid tõestada kuivõrd hull on nt lihasöömine kui selline.
See sarnane joon iseloomustab kõiki äärmuslikke liikumisi - nende arvates on ainult üks tõde (mis tihti kogu süsteemi kihva keerab) aga tegelikult pole seda ühte tõde mitte olemas

Comments

mnjah said…
Eestis tehakse vist liiga palju paanikat selle prügiga, selles osas on vist Põhja-Itaalia paremini korraldatud (lõuna jääb välja sest seal suured probleemid prügiga). Prügikastid on kõikide tarbeks ning seega võid prügi visata kuhu tahad, maksu kogutakse kõikidelt ning seda ruutmeetrite arvu järgi (umbes nii, et mida suurem elamine seda rohkem prügi?? isegi kui tegemist vaid üksiku vanainimsega).

Popular posts from this blog

Asjadest ja klantsajakirjakodust

Minimalismist

Fotojaht - müür