4. jaanuar - Ilmast ja riietest

Kristallkuul ja mõni teinegi kirjutas matkariietusest mõni aeg tagasi. Kõigepealt veidike sellest. Minu matkariietus on suhteliselt lihtne, egas ei teegi nii ekstreemseid matku, korraliku matka jaoks oleks vaja paremat varustust.

Jalanõud - ühed columbia madalad matkajalanõud, mis võiks olla vast pool numbrit suuremad, no õhukesed sokid + mägedes matkamine st peamiselt laskumisel varba surumine ninaosasse lõppes kahe sinise varbaküüne ning hiljem poole kaotatud küünega. Metsajooksutossud suvematkadeks, mis päästsid mu suve st ei pidanud ülejäänud osa suvest sandaalidega metsas käima. Kui mõni tõsisem matk peaks ette tulema, siis tuleb jalanõude valikut täiendada.

Sokid - erinevad, osad merinovilla seguga. On ka Darn Tough sokke 2 paari. Aga kui matkareisile minnes liiga vähe häid sokke kaasa võtta, siis ei ole neist kasu. Vt eelmine lõik.

Püksid - ma see kummaline matkaja, kes eelistab, et püksid jalas ei lotendaks vaid ümber oleks. Esimesed ostetud matkapüksid olid minu standarditele liiga laia säärega, sai selle peale Patagonia püksid ostetud, mis on küll kitsamad aga põlve juures väga veidralt kotti hoidvad (st reie osa kuni põlveni on proportsionaalselt lai võrreldes sääreosaga) ning ühed Acai skinny püksid, mis võiks tiba mitte nii skinnyd olla, aga siiski, leiavad kõige enam neist 3 paarist kasutust. Pükstega see ikaldus, et lühikese inimesena on valik veelgi väiksem. 

Siis pluusid-fliis jms, kuna matkad enamasti suvised või talvel ei pea tunde väljas viibima, siis peamiselt sünteetika ehk kiiresti kuivavad spordisärgid, talveks on küll meriinoseguga pikk pesu olemas. Ostsin sügisel õhukese vihmatuuleka, aga see veel testimata st enne tuli sügis peale.  

Aga tegelikult tahtsin kirjutada hoopiski sellest kõnekäänust " ei ole halba ilma, on vale riietus". Praeguse külmaga tuleb muidugi reservatsioonidega suhtuda, sest näomask oleks eile ka ära kulunud kui külmetama hakkasid põsed ja nina. Aga näpud olid soojad, sest teisipäeval tegin aasta esimese ostu - soojad käpikud, tõenäoliselt kõige soojemad kindad, mis mul kunagi olnud on. Võrreldes esmaspäevaga, kus käed topeltkinnastes ikkagi külmetasid on vahe väga tuntav. 

Comments

Popular posts from this blog

Asjadest ja klantsajakirjakodust

Minimalismist

Fotojaht - müür