Korfu reisi muljeid vol 1

16mai e eelmise laupäeva varahommikul (e öösel) alustasin oma reisi öise bussiga Tallinnasse,
Hommikune päikesetõus oli maagiliselt ilus, selline udusse mattunud piimjas-kollane valgus, mis tegi maastikku müstiliseks... nii see reis siis algas.
Pärast pooletunnist viivitust e lennuki hilinemist ja lennukisõitu maandus lennuk:
tõele au andes, muidugi see meie lennuk ei olnud, aga ettekujutuse saab küll kuidas lennuk maandus. Akna all istujad ning sellist asja esimest korda nägijad igatähes oli päris jahmunud nägudega, kui all ainult vesi paistis. Aga mina istusin vahekäigu pool ja olin sellist asja juba ühe korra enne näinud (Cagliari lennuväljal).
Ilm ka ei olnud nii ilus kui sellel pildil, üsna pilves taevas oli, aga samas mõnusalt soe õhk võttis lennukist astudes vastu.
Juba hotelli sõidu ajal piilus päike pilve tagant välja ning õhtupoolikul sai (õhu)vanne võetud, hea mõnus alustuseks, et mitte kriiskav päike kohe. Aga enne seda tuli veel hotellituppa minna:
päris järsk rada mäest alla, hea, et ise kohvreid vedama ei pidanud. Ja siis jälle üles lõunat sööma- enne sööki paras trenn. Ega midagi muud olulist esimene päev tehtud ei saanudki, õhtust ka söödud ja Eurovisiooni algust vaadatud (aga uni oli magusam).
Teine päev tõotas juba tegusam tulla, nimelt väljasõit Paxosele ja Pargasse (see selgus alles hommikul, esialgu pidi Paxos ja Antipaxos olema)
Aga ilm ei soosinud ettevõtmist ja pilved varjutasid mõnusa päikesenautimise ning tegid laevasõidust väsitava ettevõtmise. 12 tundi ja sellest 8 tundi merel oli üsna tüütu, laeval ka midagi põnevat ei olnud teha. Aga kohad ise olid kenad, eriti Parga. Kindlasti ilusa ilmaga oleks meresõit ka rohkem naudingut pakkunud...
Veel üks huvitav seik Paxoselt - seal puhastatati just kaldaäärset merepõhja, et vesi ikka ilus oleks ja põhi paistaks... ja tõmmati välja prügikonteiner.
Kolmas päev oli tööpäev e hotellide vaatamise päev. Ei, pole midagi öelda, pea kõik hotellid olid täitsa ok, ja mõni kohe selline, et tahaks kohe sinna (mitte, et meie enda hotellil viga oleks olnud, aga ikka).
Õhtul jäi veel aega Korfu linna sõita ja veidike ringi kolada, kuni viimase bussini (23.00) Väga mõnus oli jalutada ning idee tagasi tulla oli kohe järgmise päeva õhtupoolikul, veidi varem, et natuke shopata ka.
Jätkub...

Comments

Popular posts from this blog

Asjadest ja klantsajakirjakodust

Minimalismist

Fotojaht - müür