fotojaht- talv

Missugune on talv? No täpselt nagu kõik teised aastaajad - igasugune.
Selline nägi talv välja novembrituisu ajal. Ok, kalendri järgi oli veel pea kuu sügist, aga kui lumi on maas, siis on ju talv.


Talv üritab võtta võimust - Emajõgi on veel üsna jäävaba ja vaid kaldaäärsed puud on endale jäävõru saanud.


Aga talv võib ka selline olla, rohelise muruga. Ikka Eestis, või täpsemalt Setomaal siiski... Kusjuures, igasugu talvi on nähtud aga need rohelise muruga talved on üsna viimase paari aasta nähtus, kui veel mõned aastad tagasi oli talvisel ajal Eestist piisavalt palju lõuna poole minnes esimeseks teistsuguseks asjaks, mis silma hakkas roheline muru, siis nüüd enam mitte.



Muru rohetab ja lilled õitsevad (kunstiline liialdus). Veel üks näide eelmisest talvest mida ei olnud, pilt on tehtud 2008 jaanuari lõpus.




Talvel on pargipingid nukrad... Tegelikult oli täna selline talveilm nagu mulle meeldib - päike paistis. Veel küll mitte nii kõrgelt kui veebruaris, aga lootust juba on, et valgemaks läheb. Mulle meeldivad need veebruari-päikesega päevad, kus väljas võib olla krõbe pakane aga ometigi on nii palju valgust - lumi ju peegeldab valgust, mingi salapärane rahulolu valitseb sisemuses, lootus, et varsti on jälle kevad...




Aga kõrbes tähendab sellise taeva nägemine, et talv on alanud. Varakult ja ootamatult.






Comments

Maasikas said…
Imekaunid pildid!
Ti:a said…
eelmine aasta samal ajal oli meie töömaja tagune golfiväljak ka täiesti roheline. önneks on sellel aastal valgem talv.

mulle meeldib see murenenud jää ümber puude, pilt.

ja kõrbe talve peale polnud ma ka kunagi mõelnud :)
hea valik!
enetimm said…
hästi huvitavad ja kenad pildid eesti talvest! kõrb talvel - nii ootamatu ja põnev!
Oudekki said…
Kòrbepilt on parim! Erksad vàrvid, mis kinnitavad selgelt pildiallkirja, see on esimene mòte, mis pàhe tuleb. Samas eurooplasele omane imestus on ikka sees, sest kuidas talv nii vàrviline... Vàga hea!!!
kukupai said…
Üksik pargipink on nii armas...
Kõrbetalv - väga ootamatu.
Kaamos said…
Kõikvõimalikud pildid võõramaa talvest või kevadest või tuulest... sees hakkab kihelema. Mustlaseverd on sees, mis muud! Hinge läheb, hingetuks võtab.

Popular posts from this blog

Asjadest ja klantsajakirjakodust

Minimalismist

Fotojaht - müür