5. päev

Tuligi lahkuda Lissabonist, sõit jätkus Porto suunas. Esimeseks peatuseks Batalhas asuv Santa Maria da Vitoria kirik ja klooster. Kirikus olevad vitraazid on imelised... Sai tutvutud ka kohaliku supermarketiga - oleks teadnud, et Porto oma nii kehvake on, oleks võinud ostud juba sealt sooritada... Seejärel ootas pikem sõit Bragasse, mis isegi Portost põhja pool. Poolel teel muutus taevas kuidagi halliks - ega ometi pilved? Saabki ilus ilm läbi? Olid esimesed mõtted... Aga tegelikult oli päikese varjutanud metsapõlengute suits. Braga lähedal mäe otsas asub Bom Jesus do Monte kirik, kirikuni viib palverännaku rada, mis algab küll juba mäe jalamilt, aga meie läbisime sellest viimase osa - püha teekonda kujutavad trepid.
Seejärel sõitsime ookeani äärde Esposendesse, et oma jalg ka ookeani vette panna. Ja õhtuks jõudisime Portosse. Hotell oli seekord kõrghoone ja 10ndalt korruselt avanes imeline panoraam Portole. Oli päikeseloojangu aeg, seega vaatepilt oli eriliselt ilus. Algul olid küll paksud kardinad ees, nii et esialgu üht akent ei pannud tähelegi. Jutt kõrvaltoa elanikega - "oo missugune vaade teil on, mul on aken teisele poole..." Ja tuba oli ka uhke ja suur ;) Kohustuslik supermarketi külastus tehtud, kohtasin samal tänaval meie grupi omi ja otsustasin nendega ühineda. Sai ühel väljakul ümbrust nauditud ja kohvi rüübatud... Ja seejärel taksoga hotelli juurde sõidetud. Taksojuht oli noor ja ilus ja rääkis soravalt inglise keelt, lausa vastand nendele, keda õnnestus järgmine hommik raudteejaama ees näha. Sõit läks maksma 3, 85 eur ja taksojuht ei tahtnud jootrahagi.
Veel sai kohalike uudiseid vaadatud, kahjuks ainult aru ei saanud suurt ei midagi. Et mets põleb kusagil - aga kus kohas täpselt?

Comments

Popular posts from this blog

Asjadest ja klantsajakirjakodust

Minimalismist

Fotojaht - müür