Koroonast, millest siis ikka

Leidsin Tomi blogist mis meeldib ja mis mitte:
http://ttlogi2.blogspot.com/2020/04/koroonakriis-mis-meeldib-ja-mis-mitte.html

Eks see ole mis ei tapa teeb tugevaks, st need kes ellu jäävad, peaksid tugevamaks saanud olema?

Mis meeldib:
1. Ärgata saab hiljem, äratuse funktsioon on osutunud ebavajalikuks. Saab ilusti 8.50 silmad lahti teha ja 9.00 arvutis tööd tegemas olla. Kuigi aeg-ajalt on raske uinuda, siis enamuse ajast on unega siiski ok ning tõenäoliselt olen rohkem maganud, kui eelneva aasta jooksul (läks ju mul Argentina reisil unerežiim paigast ning senini olen seda korda saanud ainult episoodiliselt).
2. Kodukontoris on vähem inimfaktorist segajaid, st keegi vähemalt koguaeg ei juhi oma jutuga mõtteid mujale.
3.  Ma teen endale 3 korda päevas süüa ja kui viimane nädal välja arvata, siis olen söönud palju korralikumalt kui varasemalt. Praegu üritan jälle rajale tagasi saada st näksimised jms ära jätta, kuna poodi eriti ei taha minna ja kodus mitmed asjad said hävitatud, siis peaks ilusti hakkama saama.
4. Esimese paari nädalaga (mis karantiini jms mõttes olid eelsed nädalad), sai usinalt Itaalia keelt meelde tuletatud ja uudiseid vaadatud.
5. Õnneks Eestis veel saab jooksmas/jalgrattaga sõitmas käia, st alati võiks hullem olla. Vabalt võib joosta 2 tundi järjest või sõita 30 km. Sotsiaalse distantseerumisega ka probleeme ei ole sealjuures, vahel on vaja veidi sik-sakitada, aga õnneks inimesed on jalutamisest vist väsinud või on seda külmemad ilmad selles süüdi, et viimased päevad vähem rahvast liikvel kergliiklusteedel.

Mis ei meeldi:
1. ebakindlus ja teadmatus - minu õnnetus on töötada sellises valdkonnas, mis sai pihta esimesena ja taastub viimasena. Kas mul on x aja pärast töö? Kui on, siis mis on selle hind nii rahaliselt kui vaimses plaanis? Aga lisaks see üldine ebakindlus veel lisaks, et mis maailma majandusest saab kui on vaja uut tööd leida, on see üldse reaalselt teostatav või tuleb sadade tuhandete teistega suvaliste töökohtade pärast võidelda?
2. sissetulekud on juba vähenenud ning suurematele unistustele on pikaks ajaks rasvane kriips peale tõmmatud. No nii nagu treeniks maratoniks ja siis mõned nädalad enne tuleks mingi selline vigastus, mis määramatuks ajaks võtaks võimaluse üldse joosta, ammugi siis maratoni.
3. Jõusaalid on kinni ja kodus on lihastrenni ikka üsna keeruline teha, eriti kui kange jms ei ole.
4. Alles eelmine nädal tundsin, et tunnen puudust tavapärasest elust sh nt kohvikutest ja kinost, st vähemalt sellest võimalusest, et soovi korral saaksin minna.
5. Juuksurist, kuigi ametlikult juuksurid töötavad, siis ei ole uurinud kas minu oma ka ja ma ei tea, kas väga kohe kipungi, aga tõesti millalgi on vaja. Kaua ikka ise tukka lõigata ja halle juukseid kannatada (selle viimase osas varustasin muidugi end juuksevärviga, aga ega mulle see ise mökerdamine enam ei meeldi kuidagi).
6. Uudised on väga ühetaolised - st esimene nädal või kuu aega oli huvitav, et kui palju nakatunuid juurde on tulnud või kus levib. Aga nüüd isegi enam Trumpi jaburusi ei viitsi kuulata.
7. Spordivõistlusi ei toimu - jalgpalli ja vormelit juba tahaks vaadata.
8. Last but not least - reisida tahaks... ma ei taha sellist maailma, kus reisimine ei ole võimalik.


Asjad, mis lihtsalt on või ei ole
1. Ajaülejääke ei ole ikka veel tekkinud. Seega mingit kappide koristamist või suurpuhastust ei ole teha jõudnud. Aga ei tunne ka sellest puudust, sest mis neist kappide sisust ikka, kui neid riideid ei kanna, las olla ilusti kapis. Raamatuid ei ole veel jõudnud väga lugeda, aga vähemalt tegin algust.
2. Maailm pärast koroonat võib ju teistsugune olla, aga kas inimesed paremad on? Selles küll kahtlen. Hirmud ei tee inimesi paremaks ning ammugi mitte sunnitud muudatused.
3. teoreetiliselt on küll 2+2 reeglid, aga kergliiklusteel on suht sama seis kui enne- inimesed suudavad hõlmata terve laia tee. Koroona täiendusena on see variant, et kaks koos jalutavat tuttavat täidavad terve laia raja, kuna neil on omavahel 2 meetrit vahet.
4. Kas jaanipäev ja suurüritused tulevad või mitte - ei ole väga lugu. Võib-olla mingi aja pärast tunnen puudust ka neist, eks sõltub kui kaua see jama kestab.
5. Shoppamine - ainsad uued riided, mida vaja läheks, on koduriided ja jooksutossud. Samas, onlinest ju ma ostsin paar asja just nüüd eriolukorra ajal... ja enne seda aasta algusest mitte midagi. Aga puudust ei tunne vähemalt praegu mitte.



Comments

TT said…
Ma küll kirjutasin, et spordivõistlustest savi aga rallist tunnen siiski puudust ja Eesti sportlasi oleks Olümpial ikka tore näha. Kirdile võibolla tuleb kasuks, annab aega vigastusest paraneda.

Korrastamise jaoks pole kah aega tekkinud (mul vist läheks mitu nädalat :P), ehk varsti kui tõepoolest Juunis veel reisida ei saa :(

Popular posts from this blog

Asjadest ja klantsajakirjakodust

Minimalismist

Fotojaht - müür