kas hapukurgihooaeg või

Online-meedia uudiste kvaliteet on alati suht kõikuv olnud ning tihti leiab selliseid uudiseid, mis on treitud lihtsalt ruumi täiteks vist.
Näiteks selline "pärl"
http://www.tarbija24.ee/732376/reisihoiatus-kanaaridel-purskab-vulkaan-iisraelis-ja-prantsusmaal-on-streik/

Mõte iseenesest ei ole paha, alati on hea viia end kurssi maailmas toimuvaga ning seega olla ootamatusteks paremini ettevalmistatud. Aga selline uudis ei aita informeeritusele kaasa, vaid tekitab ainult paanikat.
 Kirjeldatud vulkaan tegutseb juba mõnda aega, juba eelmisest suvest kindlasti, eelmine aktiivsem periood jäi oktoobri lõppu novembri algusesse just sellesse aega kui ma Gran Canarial olin. Ega ei oleks teadnud ka  midagi kui ei oleks kohalikest uudisetest näinud ega giidi käest kuulnud. Vulkaani tegutsemine kuidagi reisimist ei ohusta, kui just sinna lähistele kalastama plaanis ei ole minna. Oht on kaladele ja kohalikule ookeaniökosüsteemile. Muidugi ei saa välistata vulkaanilisest aktiivsusest tulenevat maavärinaohtu, väiksemaid maavärinaid on seal registreeritud pea iga päev ning mõnel päeval ka päris mitu, üsna vähesed neist olnud tuntavad teistel Kanaari saartel. Või kui on tuntavad, siis nii vähesel määral, et uudist sellest ei tehta. Müsteerium kas ma tundsin maavärinat või oli see ainult lifti liikumisest tekkinud põranda vibratsioon jääb lahendamata...
Streigitakse päris tihti ja päris mitmel pool, tore on hoiatada, aga need hoiatused peaks olema varem, kui teada on (päris tihti siiski on, Iisraeli puhul kindlasti juba eelmise nädala lõpul oli, kui mitte varem) mitte siis kui streik juba toimub. Siis on tegemist nagu rohkem nagu uudisega.
Ja Iisraelis on üsna kõrge terrorismioht olnud juba viimased mitukümmend aastat, ei ole midagi erakordset viimastel päevadel toimunud, mis seda mõjutada võiks.  Uudises oli muidugi kirjas ilusti "jätkuvalt üsna kõrge..", aga egas siis inimesed selle mõttega ei loe.

Comments

Popular posts from this blog

Asjadest ja klantsajakirjakodust

Minimalismist

Fotojaht - müür