Toscana- toit & vein, natuke muud ka

No kuigi olen blogis lootusetult maas reisidega, siiski paar sõna viimasest reisist.
- söödud sai hästi ja väga palju, no ikka toidu ja veini tuur oli algul :)  Esialgu oli kummaline toitu järgi jätta, aga kui kõht on ääreni täis, ja veel 3 rooga süüa siis tuleb järeleandmisi õpetatud tõdedes teha.
- Nii uhkes hotellis http://www.castigliondelbosco.com/estate/default.aspx ei varem ööbinud ei ole  kui seekord. Kahjuks kaua seda nautida ei saanud...

see oli vaid juunior-sviidi elutuba

- üle 700 tehtud fotost on alles veel üle 600, ai see sorteerimine ja piltide parandamine on raske töö. Miskeid šedöövreid ei ole, sest päris palju sai tehtud sõitvast bussist - aga no ära ka ei raatsi kustutada. Ja oli kuidas ma tahaks osata pilte teha ja omada paremat objektiivi või kaamerat (või mõlemat).

- Tavaliselt mitte-suvisel ajal Itaaliasse sattudes on probleem, et liiga õhukesed riided kaasa. Seekord olin külmaks valmistunud, aga ei oleks vaja olnud. Jättes kõrvale selle ühe hommiku, kus maa härmas, oli päeval ikka suht soe ja päikeseline ning nahktagi spordijope asemel oleks olnud praktilisem riietusese. Osa talvevarustusest õnnestus muidugi ka unustada kohapeale (vt järgnevat)
- ammu ei ole midagi unustanud kuhugi, aga seekord õnnestus, lausa 2 eset. Kampsuniga tean kuhu jäi, ja kui oleks viitsinud oleks ka tagasi saanud minna aga mis sai mütsist, ei tea. Tõenäoliselt jäi Firenzes hotelli toolile, et ikka saaks käsipagasisse - järsku Eestis läheb kohe vaja. Aga variante on veel ja saladuseks see jääb (nt see, et kukkus voodi alla või jäi kuskile mujale hotelli või veel mitmeid kahtlasemaid variante). Ah, kui kampsunist oli suht ükskõik, siis mütsi kadumisest oli kahju. Oi kui raske on leida mütsi mis enam-vähem sobiks... ja kaua enam    Eestis luksust ei ole, et mütsita käia saab/tegelikult väga ei saagi, aga kapuuts oli abiks/. Õnneks täna pärast 2 tunnist otsingut mööda poode sain uue mütsi.
- Seda kui kenad maastikud, loodus, linnakesed olid ei hakka eraldi kirjutama või mõni teine kord
Aga käidud sai Terme di Saturnias, Pitiglianos, Sovanas ja selle lähedal etruskide nekropolis, Soranos, San Quirico d'Orcias ja veel Montalcino lähedal paaris veinitootmise protsessi kohta infot ammutamas ja veini degusteerimas.

Comments

Popular posts from this blog

Asjadest ja klantsajakirjakodust

Minimalismist

Fotojaht - müür