reisilt tagasi- peaaegu

Tegelikult veel bussis Tartu poole sõitmas, seega mitte päris kodus :)
Üldiselt võib öelda, et reis läks hästi nagu ikka. Isegi streik ja vulkaan ei suutnud ladusat kulgu takistada. Esimesega läks nii, et kui rongid ei sõitnud, siis bussid sõitsid- hullult joppas ka, et jõudsin lausa samal ajal kohale kui rongiga oleks jõudnud. Ei miskit pühapäeva veetmist raudteejaamades :) Vulkaaniga ka läks hästi, polnud just hea tuju pühapäeva õhtul postimees online avada ja lugeda uuest purskavast vulkaanist Islandil, aga õnneks uudised olid rahustavad ning alles nüüd kipub tiba keeruliseks lendamine minema.
Veidi muljeid ka.
Ryanair - täitsa ok lennata, lennud plaanipärased (noh, isegi niimoodi varuga arvestatud lennuajaga, et mõlemal korral jõudis lennuk enne õiget aega pärale), lennuk korralik. See istekohtade mittemääramine no on veidi ebamugavam, aga kui just esiritta ei trügi, siis pole lugu. Natuke naljakas on lennukisse mööda lennuvälja jalutada, tavaliselt viiakse bussiga ka siis, kui kaks sammu oleks minna, aga Ryanairiga lennates tuleb ise tipa-tapa minna.
Naljakat ka - täna hommikul Bergamo lennujaamas üks tädi läks Pariisi lennule ja oli kuidagi saanud lennu väravani 3 kotiga (kuidas, ma ei tea, sest üldiselt juba turvakontrollis kontrolliti kottide suurust ja arvu), no aga Ryanairil võib olla 1 ühik käsipagasit. Tädi sõimas töötajaid väravas, aga abi sellest ei tundunud olema, kuni töötaja soovitas minna poodi ja suurem kott osta/küsida. Ja seda tädike tegigi - lahke müüja andisgi koti, kuhu muidu ostud pannakse ning õnnestuski tal lennukile pääseda, küll 2 kotiga.
Bergamo lennujaam - esmamulje oli suht kummaline, sest saabuvate lendude osa on selline vana ja kulunud, vetsud väiksed (pagasilindi juures isegi tuled ei põlenud kabiinides, see vb oli muidugi ajutine tõrge), mitmeid putkasid, kust sai osta pileteid bussidele Milanosse, igal ühel kirevad kirjad- osta just siit (kuigi mina ei suutnud esmapilgul eristada, kas tegu oli erinevate firmadega või mitte, nii ühesuguste värvilahendustega reklaamid olid). Mõte oli - ju selline ongi odavlendude lennujaam. Nüüd tagasi tulles - väljuvate lendude osa on uus ja korralik, enamus poode enne kella kuut hommikul avatud...

Comments

Popular posts from this blog

Asjadest ja klantsajakirjakodust

Minimalismist

Fotojaht - müür