Jumal sa näed ja ei mürista...

Ütles töökaaslane selle peale kui üks Austria hotell oli suutnud pangandmed valesti saata.
Tegelt müristas ikka küll eile, Viinis nimelt... Oli neil seal Viinis vaja sigadusi korraldada...(ikke töö, mis muud mureks). Nii jäigi eilne mängu vaatamine katkendlikuks. Asjaoludega mittekursis olevatele inimestele - nimelt äikesetormi tõttu Viinis kadus elekter seal ja kogu Euroopa vaatas musta ekraani päris pikalt & mitu korda Saksa-Türgi mängu jooksul. Ei oleks küll tahtnud eile olla sakslaste või türklaste nahas, kes kodudes olid sunnitud testtabelit vaatama. (oi ai nüüd millised mälestused mulle meelde tulid, ikka jalgpall ja teadmatus... ja tulemuse ootamine)
Ok nüüd vaatan tänast mängu ja kunagi kirjutan ehk eilsest mängust ja emotsioonidest e sakslastest, türklastest... šveitslastest, Baselist ja muust ka.

* * *
Põnevust eile jagus, kuigi iseenesest ei olnud kummagi poolt või õigemini, olin mõlema poolt. A nii on raske mängu jälgida, 5 minutit Türgi poolt, siis jälle viis minutit Saksa poolt :-)
A muideks, Türgi treeneri arvamus - jalgpallis on vaid 3 tulemust - kaotus, viik ja võit ning tulemust nimega õnn ei ole mitte, võib-olla kunagi ka oli, siis kui loosiga võitjat selgitati...
Aga tegelikult, mitte eilsest ei tahtnud rääkida vaid mida kõike see mulle meenutas.
No kõigepealt Basel, linn, kuhu ma täitsa juhuslikult sattusin...
(PS Hisp-Vene teine poolaeg algas, teine kord edasi, kuigi see mäng on iiigaaav, Oh just läks põnevaks... ) edit, tegelikult ikka ei länud põnevaks, Hispaania võitis kindlalt:-)
Nii tagasi... Baselisse jõudsin 2001 a juhuslikult pärast seda kui kõikide asjaolude kiuste bussi peale ei jõudnud ja pidin rongiga Saksast Itaaliasse seiklema, üheks rolli mängivaks tegelaseks oli ka vihm ja äike, mis ei lubanud ICE Expressil nii kiiresti sõita kui vaja ja kui plaani järgi oleks rong jõudnud 7 minuti enne kui buss lahkuma pidi, siis tegelikult hilines tund aega. Jah, pole see rongiliiklus kiita miskit ka Saksas (kuigi turvalisus muidugi eelkõige)... Salaja üle piiri õnnestus ka jänkut sõita- no mis teha, kui Šveitsi piirivalvureid ma ei huvitanud ja Saksa rongikontroll-piletimüüja müüs mulle pileti vaid Baseli Saksa poolsesse peatusesse. No muidugi olid ajad, nüüd lausa imelik meenutada... muidugi oleks pidanud eile kõik siia kirja panema, mida ma sakslaste ja veel enam türklaste kohta küll öelda tahtsingi... A vist seda, et Eesti kommentaatorid ikke panevad täiega segast - seekord nad kah alagrupiturniiril ei teinud Šveitsil ja Türgil vahet, eile ka üritasid siukest mulli puhuda, et oli tunne mida nad seal jahuvad, õnneks enamuse mängust vaatasin soomest (no ikka selle osa, mida nägi)

* * *
hakkan vist liiga vanaks jääma, jube, kogu aeg meenuvad igasugu seosed/mälestused...

Comments

Popular posts from this blog

Asjadest ja klantsajakirjakodust

Minimalismist

Fotojaht - müür