3 päev - 7 august

Kolmas päev on tavaliselt see päev reisil, kui enam ei tea, mis nädalapäev on ja kuupäeva on ka lihtsam mobiili kalendrist vaadata...

* * *

Hommik algas sõiduga Cristo Rei juurde, see asub teiselpool Tejo jõge, seega sai hommikust Lissaboni bussiaknast vaadatud... Cristo Rei juurde jõusime paar minutit enne avamist, varasest hommikutunnist oli väljas palav, seega kaasavõetud jakk osutus küll liigseks. Ka ülal kuju vaateplatvormil valitses tuulevaikus. Vaade Lissabonile ja ümbrusele oli muletavaldav, ainult kuumuse tõttu vines.
Seejärel suundusime vaatama Queluzi paleed. Kunagi võis sel paleel uhke aed olla, nüüd on korras vaid ülemine kohe lossi taga (või ees, kes teab) olev pargiosa, ülejäänud selline pooleldi rohtukasvanud. Esialgu paleest väljudes sattusin sinna korrastamata ossa, võtsin ühe rohtukasvanud raja, ja kui olin juba tagasipöördumas, mõttega, et vaadata ei ole midagi, paistis taamal kena purskkaev. Vett kull ei pursanud, aga purskkaev ise oli ilus.
Seejärel suundusime EXPO linnaossa, mis rajati 1998a. maailmanäituse jaoks. Igasuguste endiste EXPO hallide körval väärivad tähelepanu rannapromenaad ja sellega paralleelne purskaevudega tänav - eriti just need purskkaevud- püramiidi kujulised, millest vett purskas ebaühtlaselt - kord veidi nirisedes ja siis suure kaarega. Üritasime ka end kasta aga kannatust nappis. Purskkaevude vahel olid lainetava veega kanalikesed.
Õhtul oli ettenähtud linnaekskursioon, kus sai käidud neis kohtades, mis esimene päev teele ei jäänud. Ja muidugi pärast söömas käidud, seekord siis värskes õhus. Tellimine ei läinud seegi kord ilma äparusteta, isegi koomilisem oli. Olime kolmekesi - Rebecca esitas tellimuse ja kelner pani minema, ilma, et meilt kahelt tellimust võtta. Tere tore, ja mis nüüd - kas toob meile kolmele sama toidu või suure portsioni? Erki läks sisse küsima ja muidugi õnnestus tal ainult endale tellida. Seega mina olin ikka ilma... Õnneks tuli kelner peagi välja & sai menüüd küsitud - ja oh imet sain minagi tellitud. Seekord siis mõõkkala ka seegi oli hää... ning muidugi veini toidu juurde... Sel õhtul sai nuusutatud ka Lissaboni ööelu e baare ja bussiga number 100 sõidetud - selle bussiga sai hotelli juurde. Täitsa ralli moodi sõit ;)

Comments

Popular posts from this blog

Asjadest ja klantsajakirjakodust

Minimalismist

Fotojaht - müür