Dolomiidid - eellugu ja ettevalmistused

Dolomiitidesse sattusin esimest korda aastaid tagasi, selline läbisõidu reis oli - ilusad vaated, mäed, kurvilised teed. Matkamiseks aega ei jäänud, vaid vaadete imetlemiseks. Eelmine aasta sai veidike eel-Dolomiitides matkatud ning otsustatud, et kunagi tuleb ikka plaani võtta. Aga pigem mitte kohe...

Aga siis jäi selle aasta suvelõpu reisiplaanide tegemine viimasele hetkele. Kuidagi juhtus nii, et üheks variandiks mängisin mõttega Dolomiitidesse minna, algul pigem teoreetiliselt. Aga unistada tuleb ju suurelt ning mõttest teoks ongi tegelikult üks samm. Niimoodi üsna planeerimatult oli mul broneeritud lennupiletid ja majutus ning edasi tuli juba reaalsusega silmitsi seista.

Eelmise aasta reisi murekohaks osutusid jalanõud, mis olid liiga parajad ning suutsin mõlemad varbad valusaks saada ja varbaküüned siniseks. Ma ei olnud neid jalatseid aasta aega jalga pannud, sest noh valusad kogemused ning augustis enne reisi pannes ei olnud hea tunne, seega tuli uued matkajalanõud osta. Kuna pikka sissekandmisperioodi ei olnud võtta ning plaanis olid kergemad päevamatkad, siis valisin kergemad matkajalanõud, mis samas siiski pakuks veidi tuge hüppeliigesele. Väga hea investeering oli, ei ühtegi probleemi hõõrumisega, raskustunnet kobakatest saabastest jms muresid, lisaks on hea pidamine ning isegi vihmamärjal/mudasel rajal ei libisenud. Ülejäänud riided olid olemas, tuli vaid valik teha. Mõni üleliigne riietusese sai ka kaasa, nagu õhuke sulejope, müts, puff ja kindad. Aga no kui oleks ilm olnud nagu nädal hiljem oli, oleks eelpoolmainitud esemed väga vajalikuks osutunud. Seega võib tänada õnne, et neid riideid vaja ei läinud ja jäi ainult kaasatassimise rõõm. 

Lisaks sai ostetud matkaradade kaart ja aktiveeritud alltrail+ äpp, et ikka teaks kuhu rajale minna. Ütleme nii, et kaart oli küll toeks ja äpp abiks, aga siiski rajal olles kaardiga ei sahmerdanud ning äpp näitas lihtsa raja puhul teed sinna, kus praegu küll mingit rada ei suutnud tuvastada. Aga ilma ka ei oleks saanud ning hiljem vaadates sain aru, et ettevalmistamisel võib kaarti julgelt rohkem kasutada.

Comments

Popular posts from this blog

Toidust

Asjadest ja klantsajakirjakodust

4. jaanuar - Ilmast ja riietest